Wat is Mindful run?

Mindful run is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen met als resultaat MINDER STRESS en MEER ENERGIE!

Mindfulness, is het bewust je aandacht brengen naar het hier en nu. Mindful run laat je kennismaken met verschillende facetten van het hardlopen en leert je daarbij goed te luisteren naar je eigen lichaam. Je wordt je tijdens de 5 weekse cursus bewust van je loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer bewust (van je eigen lichaam) te lopen, maak je je hoofd leeg, is de kans op blessures vele malen kleiner en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken pas je toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe beter je de energie die zuurstof geeft, kunt verdelen. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen. Je krijgt hierover kennis aangereikt en kunt jezelf testen tijdens de cursusweken.

Hardlopen / Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Helaas leggen veel sporters zich teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en te lopen met een lach. Uiteraard kun je hierbij dan ook een topprestatie wegzetten, waarvan je dan veel meer zal genieten.

Moet ik een ervaren hardloper zijn?

De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen. Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het hardlopen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het hardlopen bent.

Wat als ik niet wil of niet kan hardlopen?

Wil jij liever wandelen? Dan is de Mindful Walk cursus geschikt voor jou. Het principe is hetzelfde als bij de Mindful run, alleen wandelen we in plaats van dat we hardlopen. 

Wat kost de cursus?

  • De Mindful run/walk 5-weekse cursus kost in groepsverband € 95,- (incl. BTW). Je krijgt hiervoor 5 x 1,5 uur training (4 tot 10 deelnemers).
  • Een individuele Mindful run / walk 5-weekse cursus kost € 375,- (incl. BTW). Je krijgt hiervoor 5 x 1,5 uur training.
  • Tijdelijk i.v.m. de beperkte mogelijkheden om samen te sporten: Een individuele Mindful run / walk 4-weekse cursus kost € 145,- (incl. BTW). Je krijgt hiervoor 4 x 1 uur training.

Wat als ik niet kan op de aangegeven cursus momenten?

Wil je graag de cursus volgen, maar passen de data/tijden niet in jouw agenda? Geef dit aan op het aanmeldformulier, dan kijken we samen of we een passend moment kunnen vinden. 

Kan ik mij met een eigen groep aanmelden?

Ja, je kunt je met een groep van 2 tot 8 personen aanmelden. Geef dit aan op het aanmeldformulier, dan kijken we samen of we een passend moment en een geschikte locatie kunnen vinden.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je hier aanmelden

Is het mogelijk om Mindful (lunch) Walk workshop voor mijn organisatie te laten organiseren?

Interesse om een Mindful (lunch) Walk workshop te laten organiseren voor jouw organisatie? Dat zullen jouw medewerkers ongetwijfeld erg waarderen! Geef dit aan op het aanmeldformulier, dan bel ik je om samen de wensen en mogelijkheden door te spreken.

Wie heeft het Mindful Run concept bedacht?

Het Mindful Run concept is ontwikkeld door Martijn Mensink, eigenaar van  Mindful Run® Nederland