FULL MOON MINDFUL WALK - LENTEMAAN VOL

 

Om van de volle lentemaan van maart te genieten maken we op zaterdag 27 maart 2021 een wandeling bij het Abtswoudse bos, Delft. We beginnen en eindigen de Full Moon wandeling met een Mindful oefening en drinken onderweg een kop thee met iets lekkers erbij.

 

Wist je dat… de volle maan van maart ook wel de lentemaan genoemd wordt? De natuur verandert en langzaam begint de lente zich aan te kondigen. Andere benamingen voor deze volle maan zijn: de kraaimaan, de wormmaan, de sapmaan, de korstmaan en de eimaan. 

De term kraaimaan komt van de luide geluiden die de kraaien vanaf maart weer maken. De wormmaan van de wormen die zich weer laten zien. Met de korstmaan, bedoelen ze de inzettende dooi in maart, waardoor sneeuw en ijs smolt, maar in koude nachten weer bevroor en een harde korst vormde. In maart starten de eerste vogels met eieren leggen, waar de term eimaan vandaan komt. Als het koud is dan stromen sappen van de bomen niet, in maart beginnen de sappen van de bomen weer te stromen, waardoor de bomen weer ontwaken. Vandaar de naam sapmaan.

 

De wandeling duurt van 19.00 tot 20.15 uur zodat we allemaal voor de avondklok thuis kunnen zijn. 

 

€ 15 per persoon

maximaal 4 deelnemers

De wandeling op de 27e is VOL. Laat het gerust weten wanneer je een andere keer mee wilt!