Marjet Loning Mindful Run en Mindful Walk instructeur MindfulBeweegt Midden Delfland Delft Midden-Delfland

Wie ben ik?

 

Ik ben Marjet Loning, wandelcoach, instructeur Loopgevoel en trainer Mindful Beweegt Actief!

 

Opgegroeid op Texel en momenteel met man en 3 kinderen woonachtig in Den Hoorn (Midden Delfland). 

 

In 2019 ben ik gestopt met mijn toenmalige baan om vanuit stilstand te onderzoeken hoe ik mijn loopbaan wil vervolgen en om meer tijd te hebben voor mijn kinderen. Inmiddels heb ik al geruime tijd een mooie balans gevonden met mijn gezin, een baan in loondienst, mijn werk als zelfstandige en lichaamsbeweging. Iedere dag bewegen doet mij goed, zeker als ik het loopgevoel weet te raken.

 

Ken je dat gevoel nog, dat je als kind had tijdens het buitenspelen?

Vrij, energiek en opgaand in het spel…helemaal in het hier en nu! Je liep, je rende, je sprong, je huppelde…je zag een beestje of bloemetje, keek ernaar en verloor je in het moment.

Als je dat gevoel terug weet te halen…dat is het LOOPGEVOEL!

 

Wanneer ervaar ik het loopgevoel?

“Als ik op het strand ren en de omgeving in mij opneem. Speel met de golven, stop voor een mooie schelp of steen, door het water ren en geniet van een mooie wolkenlucht”

“Als ik een lange trail run loop in een onbekend gebied met om iedere hoek ander uitzicht. De lucht die overgaat van nacht naar dag of van dag naar nacht. Met op lastige stukken focus op het pad en mijn ademhaling. Met mooie ontmoetingen onderweg. De ene voet voor de andere zetten met aandacht voor mijn omgeving en stap voor stap de reis vervolgen.”

 

Ik wil je graag laten delen in mijn ervaring met het Loopgevoel. Loop je met me mee? Ik kijk er naar uit!

 

Waarom ik trailruns ben gaan lopen?

In 2016 heb ik mijn eerste marathon, in New York, gelopen. Dat was een fantastische ervaring, vooral door alle enthousiaste aanmoediging onderweg waaronder die van een vriendin en een collega. Dat smaakte naar meer, maar dan wel weer op een bijzondere plek. Het werd de Jungfrau marathon. Ik bleef mijn beperkte trainingsschema (2 à 3 keer per week max 14 km) aanhouden maar schreef mij ook in voor een trailrun in Valkenburg, bij Nijmegen en in Neustift im Stubaital. Dat was een hele nieuwe ervaring voor mij als weg-loper. Waar op de weg mijn focus altijd op de finish lag, lag de focus tijdens de trails veel meer in het hier en nu met boomwortels op het pad, drassige weilanden, steile hellingen, een hert op je pad of een paar koeien en prachtige natuur. Vooral na de trail in Neustift im Stubaital was mijn liefde voor trailrunnen echt aangewakkerd. De Jungfrau marathon die de aanleiding was viel daardoor (en door de dichte mist) eigenlijk een beetje tegen...meer dan een halve marathon over asfalt die "even" door gebikkeld moest worden. 

 

Sindsdien diverse (ultra)trails gelopen. Iedere keer is het voor mij weer een mooie reis. Een reis waarbij ik kennis maak met anderen, geniet, afzie, maar vooral nog meer geniet en mijzelf beter leer kennen.

 

Hoe ziet mijn loopbaan eruit?

Ik ben afgestudeerd als psycholoog bij de Universiteit Maastricht en heb daarna nog diverse opleidingen en scholingen gevolgd. Naast wandelcoach en instructeur Loopgevoel en trainer Mindful Beweegt Actief! ben ik MfN-register mediator bij Mediation Beweegt en bemiddelaar bij Perspectief Herstelbemiddeling en als zij-instromer juf van groep 3. Heb je interesse in mijn professionele achtergrond, zie LinkedIn

 

In het Nieuws 

Video van Rijswijk.tv van 16 februari 2022

Artikel in het AD van 27 januari 2022

Artikel in het AD van 24 juni 2021