Zondag 22 november 2020

2e dag Mindful Walk cursus 10.00 uur

De 2e zondagochtend van de Mindful Walk cursus in het Delftse Hout. Fijn dat je hier zoveel verschillende kanten op kunt zodat iedere wandeling anders is. Vandaag een eerste kennismaking met meditatie, we liepen met bewustwording van de eigen ademhaling en een lekker stuk op tempo op neusademhaling.


Zaterdag 21 november 2020

2e dag Mindful Walk cursus 10.00 uur

De zaterdag gestart met een mooie 2e cursusdag Mindful Walk in het Elsenburgerbos. Echt een fijne plek door het heuvelachtige karakter. NB. De bloemen staan in het Wilhelminapark, waar ik heen en terug doorheen fietste.


Donderdag 19 november 2020

4e dag Mindful Walk cursus 19.30 uur

Loslaten, vertrouwen en lopen op gevoel tijdens de 4e cursus avond Mindful Walk. Het was weer een fijne avond.


Mindful Beweegt

Woensdag 18 november 2020

2e dag Mindful Walk cursus 9.15 uur

Echt genieten dat zonnetje tijdens de tweede cursusdag in het Delftse Hout. Vandaag stond in het teken van bewustwording van de ademhaling en hebben we een flink stuk op neusademhaling gelopen. Het was een fijne ochtend!


Mindful Beweegt

Maandag 16 november 2020

5e dag Mindful Run/Walk cursus 20.00 uur

Leuke afsluitende training van de 5-weekse cursus vanavond. Fijn om te horen dat de deelnemers het fijne afwisselende trainingen gevonden hebben en het hardlopen met neusademhaling heel goed lukt!

Vandaag deden we veel verschillende oefeningen, zoals focus-oefening 1-2-3, lopen met adem-stop en het mijnenveld... Afgesloten met de maangroet en bodyscan. Heerlijk ontspannen.


Mindful Beweegt

Zondag 15 november 2020

1e dag Mindful Walk 5-weekse cursus 10.00 uur

Vrijdag maakten we kennis tijdens een Mindful Walk clinic. Vanmorgen gingen we samen op pad en genoten van de herfstkleuren in het Delftse Hout tijdens de 1e training van de 5-weekse cursus Mindful Walk πŸ‚ Hele fijne ochtend zo!


Mindful Beweegt

Vrijdag 13 november 2020

Mindful Walk clinic

Het was heerlijk buiten tijdens een leuke kennismakings Mindful Walk in het Wilhelminapark in Rijswijk. Net dat tikje fris wat het zo fijn maakt buiten.

 

Zaterdag 14 november 2020

Dag 1 Mindful Walk cursus 10.00 uur

Vanmorgen een fijne 1-op-1 1e training Mindful Walk in het Elsenburgerbos in Rijswijk. Lekker begin van het weekend!


Mindful Beweegt

Donderdag 12 november 2020

Dag 3 Mindful Run/Walk 19.30 uur

Focus, concentratie en aandacht tijdens de 3e cursusdag Mindful Walk. Met meditatie, pas frequentie, yoga, aandacht voor de zintuigen en lekker creatief met de speedladder. Het was een hele fijne avond!


Mindful Beweegt

Woensdag 11 november 2020

Dag 1 Mindful Walk 9.15 uur

 

Gisteren m'n dag afgesloten met een 4e Mindful Run training in het donker πŸƒπŸ»‍β™€οΈπŸŒš Met een creatieve warming-up van de deelneemster, met vertrouwen blind lopen, op gevoel lopen, Tai Gong en Yoga.

 

Vandaag begon m'n dag met een 1e Mindful Walk training in herfstkleuren πŸšΆπŸ»‍β™€οΈπŸ‚ Met kennismaken, naam lopen, loophouding, een pyramide loop en stilstaan bij het kloppen van je hart en de ademhaling.

 

Van beide ontspannen en met energie thuisgekomen!


Maandag 9 november 2020

Dag 4 Mindful Run/Walk 20.00 uur

Prachtige avond voor de Mindful Walk/Run cursus! Vandaag de 4e dag waarin met vertrouwen blind werd gelopen en we op gevoel en met aandacht voor de neusademhaling wandelden 🚢🏻‍β™€οΈπŸšΆπŸ»‍β™‚οΈπŸŒ²πŸŒ³


Mindful Walk Clinic 7 november 2020

Twee fijne Mindful Walk clinics vandaag! Heerlijk gewandeld in het Abtswoudse bos en tussen de weilanden. En erg aangenaam met zon en bijna windstil... genoten!


Donderdag 5 november 2020

Dag 2 Mindful Run/Walk 19.30 uur

Wat een heerlijk ontspannen avond! Deze 2e cursusdag met bewustwording van de ademhaling, meditatie, lopen op neusademhaling, yoga, bodyscan en 🧈+πŸ§€+πŸ₯šπŸ₯š


Maandag 2 november 2020

Dag 3 Mindful Run/Walk 20.00 uur

De derde Mindful Run en Walk cursusdag stond gisteravond in het teken van focus, concentratie en aandacht in het hier en nu. Met yoga, meditatie, creativiteit, lopen in elkaars pasfrequentie en aandacht voor de zintuigen een hele fijne avond gehad! Op naar les 4 πŸ˜€


2 t/m 4 november 2020

Opleiding wandelcoaching bij Mindful Run in Arnhem. Was erg leerzaam en inspirerend!πŸ˜€


Zaterdag 31 oktober 2020

Heerlijke Full Moon Mindful Walk gelopen! Met regen en volledige bewolking zaten we op de fiets heen 🌧🚴🏻‍♂️Tijdens de wandeling was het droog πŸ˜€πŸšΆπŸ»‍♀️en bij de Maangroet 🌜🧘🏻‍♀️(yoga oefening) liet de volle maan zich voor het eerst zienπŸŒ•πŸ˜. Erg van genoten!

 

NB. Het was een bijzondere volle maan, een blauwe maan (2e volle maan van de maand) en dan ook nog tijdens Halloween πŸŽƒπŸ‘»


Donderdag 29 oktober 2020

Dag 1 Mindful Run/Walk 19.30 uur

Speciaal voor de komende volle maan πŸŒ• de Maangroet gedaan tijdens de warming-up van de 1e Mindful Walk 🚢🏻‍♀️op donderdagavond. De maan zat goed verstopt achter de wolken 🌧 maar dat maakte de oefening en de avond er zeker niet minder fijn op πŸ˜€

Maandag 26 oktober 2020

Dag 2 Mindful Run/Walk 20.00 uur

Gisteravond met een fractie van de voorspelde regen en een bijna volle maan een mooie 2e cursusdag gehad! Met bewustwording van de eigen ademhaling en goed geoefend met de neusademhaling.


Zaterdag 17 oktober 2020

Dag 1 Mindful Run/Walk inhaal les

Vanmiddag heerlijk met z'n tweeën gewandeld als inhaal les van de Mindful Run/Walk op de maandagavond. Het was een flink natte tocht...ondanks de natte sokken goed doorgelopen en genoten van de mooie lucht, de reigers, zwanen en ooievaar
🚢‍♀️ πŸ‚ 🌨 🧦 πŸ˜€

 


Dinsdag 13 oktober 2020

Dag 5 Mindful (evening) Run/Walk 20.00 uur

Gisteren een 5-weekse cursus afgesloten. Wat was het weer een fijne avond! Wel jammer dat het zo snel voorbij is gegaan (vonden we allemaal) ... ideeën voor een vervolg zijn dus in de maak πŸ™‚

 

 


Maandag 12 oktober 2020

Dag 1 Mindful (evening) Run/Walk 20.00 uur

Mooie start gisteren met een nieuwe cursus Mindful Walk/Run. Heerlijk zo 's avonds met z'n drieën op pad!


Zaterdag 10 oktober 2020

Mindful Walk/Run clinic Abtswoudsebos 10.00 uur

Vanmorgen genoten tijdens de Mindful Walk/Run clinic in het mooie Abtswoudsebos! Met regelmatig een zonnetje erbij was het heel aangenaam. Een mooie groep mensen kennis laten maken met Mindful Walk/Run! πŸ™‚


Dinsdag 6 oktober 2020

Dag 4 Mindful (evening) Run/Walk 20.00 uur

Dag 4 stond in het teken van loslaten, vertrouwen en op gevoel lopen. Met je ogen dicht onder begeleiding van een medecursist tussen hekjes door, over plassen heen en tussen poortjes door vraagt vertrouwen en loslaten. De cursisten van gisteren hebben zelfs met hun ogen dicht hardgelopen. Daarna nog een lekkere intervaltraining waarbij gelopen werd op gevoel en afgesloten met de bodyscan. Net klaar voor de regen weer losbarstte. Dat werd voor mij een regensprint naar huis voor een douche en een kop thee...heerlijk!


Ultratrail trailplezier

Vorig jaar mijn eerste vier ultratrails gelopen. Ik kijk er met veel plezier op terug. Wat een reis was het iedere keer. #nagenieten 

Innsbruck Alpine Panorama Ultratrail 65 km 2100 hm
Stubai Ultratrail 65,6 km 6027 hm
Swiss Alpine Irontrail 87 km 4030 hm
North Coast Ultratrail 110 km 3410 hm


Maandag 21 september 2020

Dag 3 Mindful (evening) Run/Walk 20.00 uur

Mooi om te horen hoe deze dames de neusademhaling steeds meer in het dagelijks leven toepassen en de positieve effecten ervan merken!

En juist het in het donker lopen aan het einde van de dag wordt als heel ontspannen ervaren.

Het was gisteren weer een hele fijne avond die in het teken stond van focus, concentratie en de aandacht naar het 'hier en nu' brengen. Erg van genoten! Ik kijk al uit naar volgende week, dan mag ik weer!


Maandag 14 september 2020

Dag 2 Mindful (evening) Run/Walk 20.00 uur

Heerlijke nazomer avond met een hele fijne Mindful Run cursusdag die in het teken stond van de (neus)ademhaling! Zin in volgende week!


Maandag 7 september 2020

Dag 1 Mindful (evening) Run/Walk 20.00 uur

Genoten van de 1e cursusdag Mindful Run/Walk die in het teken stond van looptechniek, voelen en een eerste kennismaking met neusademhaling! Met daglicht gestart en met hoofdlamp geëindigd. Zo fijn om met voldoende zicht ontspannen te kunnen blijven lopen na zonsondergang. Op naar de volgende 4 cursusdagen!


Mindful Beweegt cursusdag 5

Woensdag 11 maart 2020

Dag 5 Mindful (evening) Run 20.00 uur

Met een diversiteit aan opdrachten die de deelnemers zelf konden dobbelen hebben we gisteren de 5-weekse cursus ontspannen en met veel plezier afgerond. Jammer dat het erop zit. Ik heb ervan genoten!

Mindful Beweegt dobbelsteen

Zondag 1 maart 2020

Mindful Walk clinic Abtswoudsebos 10.00 uur

Vanmorgen lekker uitgewaaid tijdens de Mindful Walk clinic in het mooie Abtswoudsebos! Fris in de wind en heerlijk aangenaam met de zon op je rug! Een mooie groep mensen kennis laten maken met Mindful Walk. Ik heb ervan genoten!


Woensdag 19 februari 2020

Dag 4 Mindful (evening) Run 20.00 uur

Eerste keer regen tijdens de cursus...was geen enkel probleem!πŸ˜€ Heerlijke avond gehad waarbij loslaten en de neusademhaling centraal stonden. Vol vertrouwen blind gelopen en wat een toppers met op gevoel lopen...van alle 5 rondjes slechts eenmaal afgeweken van de 10 sec die ze sneller moesten lopen. En dat zonder horloge of andere hulpmiddelen...puur op gevoelπŸ˜€! Over een paar weken gaan we verder. We gaan er een mooie cursusafsluiting van maken!


Dinsdag 18 februari 2020

Mindful Run clinic 17.15 uur

Gisteren een heerlijke "meteen-uit-het-werk" Mindful Run clinic gegeven aan deze dames! Mooie manier om de werkdag achter je te laten en fris en ontspannen de avond in te gaan! Ik wil vaker! πŸ˜€


Gratis e-book Mindful Run

Wil je meer weten over Mindful Run?

DOWNLOAD dan het gratis e-book gemaakt door oprichter en founder Martijn Mensink.

 

 

 


Zaterdag 15 februari 2020

Dag 5 Mindful Run 8.15 uur

Alweer de laatste cursusdag. Het was heerlijk om 5 weken lang ´s ochtends om 8.15 uur het weekend te beginnen met deze leuke mensen! In de eerste weken liep ik in het donker naar ons beginpunt, vanmorgen zonder lichtje op pad. Mij verwonderd over hoe (de gebruikelijk zo onbewogen) reigers nu druk in de weer waren om hun nesten te bouwen. En waar in de eerste week alleen gras leek te groeien staan nu de narcissen te bloeien. Ik heb genoten!


Woensdag 12 februari 2020

Dag 3 Mindful (evening) Run 20.00 uur

Genoten van de mooie sterrenhemel tijdens de Mindful evening Run met focus, aandacht en concentratie. Iedereen ging gedurende de avond steeds meer horen en zien en lekker ontspannen naar huis na de bodyscan. Al veel zin in volgende week!


Zaterdag 8 februari 2020

Dag 4 Mindful Run 8.15 uur

Gaaf zo'n creatieve groep tijdens cursusdag 4! Meditatie in een paal was een beetje een uitdaging...maar zo leuk zelf bedacht en ervaren! Blindlopen was een hele mooie ervaring... vertrouwen in jezelf en de ander en loslaten. De tijd vloog! Volgende week alweer de laatste dag van deze reeks...we gaan er wat moois van maken!πŸ˜ƒ


Woensdag 5 februari 2020

Dag 2 Mindful (evening) Run 20.00 uur

Zo fijn om met hoofdlampjes op dezelfde onverlichte paden te kunnen lopen als overdag! Het was weer een hele fijne training gisteren met deze groep, waarbij de ademhaling deze keer centraal stond. Volgende week lopen we weer…leuk vooruitzicht!


Mooi artikel over het belang van bewegen!

Als trailrunner spreekt deze opmerking mij extra aan: "Maar voor wie echt wil lopen en zich wil oefenen, raad ik toch aan een meer ruwe ondergrond te kiezen, lekker veel stenen en ruige paden. Dan maak je het moeilijker voor je hersenen waardoor ze harder moeten werken.”


Zaterdag 1 februari 2020

Dag 3 Mindful Run 8.15 uur

Wat vloog de tijd gisteren tijdens de 3e cursusdag Mindful Run! En hoe leuk was het bosdierenpad tijdens de zintuigoefening "ik zie ik zie wat jij niet ziet"! Ontspannen en met een blij gevoel van de positieve reacties terug naar huis gelopen....Op naar dag 4!


Woensdag 29 januari 2020

Dag 1 Mindful (evening) Run 20.00 uur

Wat een heerlijke avond om buiten te zijn was het! Samen met de 2e Mindful Run groep van dit jaar op pad geweest. Veel zin om volgende week met jullie verder te gaan met les 2!


Kies voor de lunch wandeling!

Twijfel je tussen doorwerken en een lunch wandeling? Kies voor de wandeling! Het verbetert niet alleen je conditie maar ook je productiviteit en je creativiteit. Dit komt jou en je werk dus ook echt ten goede!


Mindful (lunch) Walk workshop op het werk

Interesse om een Mindful (lunch) Walk workshop te laten organiseren binnen jouw organisatie? Dat zullen jouw medewerkers ongetwijfeld erg waarderen! Stuur mij een berichtje via de contact pagina, dan bel ik je om samen de wensen en mogelijkheden door te spreken.


Zaterdag 26 januari 2020

Dag 2 Mindful Run 8.15 uur

Vanmorgen de 2e cursusdag Mindful Run mogen geven! Veel geoefend met ademhalen en wat ging de neus ademhaling al goed! En allemaal gemotiveerd om het steeds vaker toe te passen. Het was een heerlijk frisse, ontspannen en positieve ochtend. Veel zin in dag 3!

 


20 januari 2020 was het Blue Monday en wandelden we met team Mindful Beweegt in Den Hoorn. We hebben genoten! Begonnen met loop-stop naam-klap en spring-dans spelletje, beetje ademhalingsoefening tussendoor maar vooral gezellig gelopen en afgesloten met een flinke knoop πŸ˜€En ook nog een heel mooi bedrag opgehaald voor stichting MIND! De jongeren van de MIND Young studio gaan met de opbrengst van alle MIND Blue Monday lopen extra social media campagnes maken om jongeren voor te lichten over depressie.


Zaterdag 18 januari 2020   

Dag 1 Mindful Run 8.15 uur

Wat een heerlijke ochtend voor een eerste cursusdag Mindful Run! En wat een super fijne groep! Ik heb er erg van genoten en geniet nog na van de positieve reacties. Volgende week mag ik weer...nu al zin in!

 


Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen: “Loop je hard of loop je vanuit je ❀️?”

πŸƒ‍β™‚οΈπŸƒ‍♀️Mindful Run cursus 
🚢‍β™€οΈπŸšΆ‍♂️Mindful Walk cursus 
Eerst eens "proeven" wat het is? Volg eens een clinic, voor zowel wandelaars als hardlopersπŸƒ‍β™‚οΈπŸšΆ‍β™€οΈπŸƒ‍β™€οΈπŸšΆ‍♂️


“Loop je hard of loop je vanuit je hart?”
is een essentiële startersvraag.
Mindful Walk leert je vanuit je hart te lopen en werkt ervaringsgericht.


Erik Scherder over het belang van BEWEGEN, muziek, empathie en slaap!

Beweeg je met mij mee tijdens een Mindful Run? Geschikt voor hardlopers op ieder niveau.
Liever wandelen? Schrijf je in voor een cursus Mindful Walk.


Komen de data en/of de tijden jou niet uit, of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met mij op.


Interview met Martijn Mensink van Mindful Run Nederland op hardlopen.nl


Mindfulness en wandelen versterken elkaar: 1+1=3 πŸ™‚


Mindful Run is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen


Filmpje over Mindful Run van Mindful Run Nederland